Неділя, 28.04.2024, 02:32
Вітаю Вас Гість | RSS

"ЗСУВ - Здоровий Спорт Українських Вулиць" м.Суми

Головна » 2012 » Січень » 16 » 13 продуктів, які бордрять зрану краще за каву
16:36
13 продуктів, які бордрять зрану краще за каву

Кава для нас – еталон підбадьорливого продукту. Без нього прокидання буде тяжким і тривалим. Схоже на черговий міф, чи не так?

1. Шоколад. Чому? Ну крім того, що він смачний, шоколад містить досить багато цукру і є поштовхом для вироблення ендорфінів – цього цілком достатньо для того, щоб отримати заряд енергії на пару годин, якщо не довше.


2. Холодна вода. Зневоднення є однією з причин втоми. Пийте побільше  води, особливо вранці, і буде вам радість. Принаймні фізично ви будете почувати себе набагато краще. Особливо, якщо будете пити вранці, тільки вставши з ліжка, хоча б один стакан води.

3. Ягоди. Будь-яка ягода – це добре і корисно. А ще краще, якщо це буде малина, чорниця і полуниця. Ці ягоди повні натуральних стимуляторів!

4. Апельсиновий сік. Цитрусові – знахідка для вічно сплячих! Сам сік повний вітаміну С, який наповнює організм енергією, а запах апельсина, лайма і лимона стимулює мозкову діяльність. Особливо це актуально взимку, коли застуда так і літає у повітрі. Лимон і лайм теж підійдуть, але їх сік краще вживати з великою кількістю цукру і трохи розбавляти водою.

5. Що-небудь холодне. Про холодну воду я вже написав, але тут підходить будь-який холодний напій – газована вода, сік і т.д. Холод – це шок для всього організму, який отримує струс і починає працювати на повній потужності.

6. М’ясо. Протеїни, що містяться в м’ясі, повільно переробляються, відповідно, енергія виділяється повільніше, але її і вистачає на більш довгий час. Звісно, замість кави не можна з’їсти шматок м’яса і відразу ж прокинутися, зате запас енергії буде поповнений. Це ж відноситься і до риби. Якщо попереду важкий день краще з’їсти шматок курки або рибу, ніж вермишель або хліб.

7. Горіхи. Вони також досить поживні і допоможуть вам зарядити батарейки. Тільки захоплюватися ними теж не варто, особливо на ніч, бо залишки непереробленої енергії відкладаються, на жаль, не в мозкові, а в інших частинах тіла. Проблемних.

8. Зелений чай. Ну тут і так все зрозуміло, тому як в будь-якому чаї міститься кофеїн. А зелений чай ще й найкорисніший. Якщо ви вип’єте чашку чаю, будете бадьорі набагато довше, ніж після чашки кави. Тільки якщо після кави ви практично відразу ж відчуваєте себе "бодрячком”, то дія чаю настає не так швидко.

9. Яблука. Яблука містять в собі бор, який підвищує пильність організму. Тобто увага до деталей підвищується і ви не пропустите черговий «-» в рівнянні. Плюс до цього в яблуках багато інших корисних речовин, так що жуйте на здоров’я (для зубів теж корисно).

10. Вівсянка. Вона повна складних вуглеводів і клітковини. А якщо ви додасте щось солоденьке до неї, то отримаєте чудовий енергетичний сніданок.

11. Банани. У бананах багато цукру, натурального цукру, який засвоюється організмом набагато краще.

12. Йогурт. Тут вся справа в магнії – прекрасне джерело довгограючої енергії. Тільки пам’ятайте, що в йогуртах з наповнювачами набагато більше цукру, ніж здається.

13. Яйця. Яйця взагалі можна віднести до супер-їжі. У них повно протеїнів, вітамінів і мінералів (лейцин в їх числі), які необхідні організму для повноцінної роботи і відновлення після фізичних вправ. До того ж, ви будете втомлюватися не так швидко.

Джерело: ІА "Прометей"

Категорія: Інше | Переглядів: 675 | Додав: elegant | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Категорії розділу
ЗСУВ [7]
Статті за ЗСЖ [8]
Інше [6]
Авторизація
Допомгти нам
Якщо ви хочете фінансово допомогти організації, то ось перелік WM-гаманців:

WMZ - Z315235042415
WMU - U391324502878
WMR - R139153297515
Відео
Архів записів
Наше опитування
Чи прийняли б ви участь у турнірі з міні-футболу?
Всього відповідей: 22
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЗСУВ © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz