Субота, 27.04.2024, 16:37
Вітаю Вас Гість | RSS

"ЗСУВ - Здоровий Спорт Українських Вулиць" м.Суми

Головна » 2012 » Січень » 4 » Звернення міських голів Черкас та Львова
21:35
Звернення міських голів Черкас та Львова


Спільне звернення
міських голів Черкас Сергія Одарича та Львова Андрія Садового
щодо ситуації із продажем алкоголю та тютюну






Ми, міські голови Черкас та Львова, звертаємося до своїх колег - мерів українських міст - з проханням не стояти осторонь проблеми, пов'язаної з продажем спиртних, слабоалкогольних напоїв у нічний час, «підпільною» реалізацією цих товарів підліткам та дітям; продажем алкогольних напоїв у малих архітектурних формах та інше. Ми звертаємося до вас з пропозицією ухвалити рішення про обмеження продажу алкогольних та тютюнових виробів у своїх містах.

Таким чином ми не лише зробимо реальні кроки до оздоровлення української нації, але й покращимо комфорт проживання у наших з вами містах та знизимо рівень злочинності.

Ми вже маємо досвід ухвалення подібних рішень. Наші міста одні з перших в Україні зробили реальні кроки по боротьбі з вживанням алкоголю та тютюну. У Львові та Черкасах обмежили продаж алкогольної продукції у нічний час. Більше того, Львівська міська рада виступила з ініціативою заборонити продавати спиртне в малих архітектурних формах. Також Львів пропонує заборонити рекламу алкоголю.

Такі кроки дають суттєві результати. Як приклад, у Черкасах протягом двох місяців з моменту ухвалення рішення про заборону продажу алкоголю в нічний час на 30% зменшився рівень злочинності, оперативна служба мерії не зафіксувала жодної скарги на порушення тиші у нічний час, за даними правоохоронних органів значно зменшилася кількість хуліганств, п'яних дебошів тощо. У Львові заборона продажу алкоголю вночі діє вже більше року. Як підтверджують соціологічні дослідження, більше 80% мешканців Львова вважають, що у Львові потрібно залишити в силі заборону продажу алкоголю у нічний час.

Ми звертаємося до вас з пропозицією об'єднатися довкола розв'язання цієї проблеми. Переконані, що проблему продажу алкоголю та тютюну варто розв'язувати на державному рівні. Зокрема необхідно ініціювати внесення змін до деяких законів України:

    •вилучити із закону, який регулює продаж спирту, алкогольних,             слабоалкогольних напоїв, поняття «слабоалкогольний напій»;
    •добитися визнання права міської влади самостійно вирішувати питання обмеження продажу алкогольних напоїв в магазинах, супермаркетах, малих архітектурних формах;

Ми звертаємося до колег з проханням ініціювати через міські ради відповідні звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України.

Не залишайтеся осторонь проблеми, яка «з'їдає» Україну із середини.


Львівський міський голова Андрій Садовий

Черкаський міський голова Сергій Одарич



Категорія: Інше | Переглядів: 553 | Додав: Skif | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Категорії розділу
ЗСУВ [7]
Статті за ЗСЖ [8]
Інше [6]
Авторизація
Допомгти нам
Якщо ви хочете фінансово допомогти організації, то ось перелік WM-гаманців:

WMZ - Z315235042415
WMU - U391324502878
WMR - R139153297515
Відео
Архів записів
Наше опитування
Чи прийняли б ви участь у турнірі з міні-футболу?
Всього відповідей: 22
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЗСУВ © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz